Antikoncepce a projímadlo

Dobrý den, za 14 dní jdu na zákrok, konkrétně kolonoskopii. Paní doktorka mi dala projímadlo Picoprep, které si mám vzít den před zákrokem. Projímadlo si mám vzít ve 14 a ve 20 hodin, přičemž antikoncepci beru vždy ve 22 hodin. Tak se chci zeptat,jestli má smysl, to brát nebo jestli si to mám vzít třeba v jinou dobu? Je mi jasné, že antikoncepční účinek bude ovlivněn. Ten den bych měla brát třetí tabletku z nového platíčka Belary. Poradila byste mi, jak a kdy bych si tabletku měla vzít a jak dlouho bych se měla chránit ještě jinak, abych měla jistotu, že neotěhotním? Navíc vím, že se u tohoto zákroku doporučuje už večer a do zákroku nic nejíst a asi ani nepít, tudíž sama nevím, jak to udělat. Moc děkuji Kristýna

Odpověď odborníka:

Projímadlo může účinek antikoncepce ovlivnit, do konce tohoto cyklu používejte ještě kondom, tablety užívejte tak jak jste zvyklá, doušek vody na zapití nevadí. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: