Antikoncepce a průjem

Dobrý den, první týden po menstruaci jsem měla dva dny průjem. Ani jeden den jsem však neměla průjem do 4hodin po užití antikoncepce, může být i přesto účinek narušen? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Pojem průjem je opakem pojmu zácpa a vztahuje se tak i k četnosti stolice. Pokud byla pilulka v těle dostatečnou dobu, účinek narušen nebude. Jestliže ji tělo při průjmu vypudilo brzy, nemohla se vstřebat. Na dálku to neodhadnu, ale jestli jste měla dva dny po sobě jednu či dvě řídší stolice, nelámal bych si s tím moc hlavu. Chcete-li mít jistotu, používejte ve stávajícím cyklu ještě doplňkovou kontracepci (např. kondom).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: