Antikoncepce a průjem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda jedna průjmová stolice cca 20 minut po užití tablety hormonální antikoncepce může ovlivnit její vstřebání. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nelze přesně říci, zda v té době ještě byla tabletka v žaludku, nebo už ve střevě, ale spíše ještě v žaludku, takže pravděpodobně k ovlivnění antikoncepčního účinku nedošlo. Nicméně se doporučuje do konce cyklu používat doplňkovou antikoncepci.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: