Antikoncepce a průjem

Chtěla bych se zeptat, zda průjem během sedmidenní pauzy při užívání hormonální antikoncepce ovlivní její účinnost. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Anno, průjem v době pauzy účinnost antikoncepce neovlivní. Pokud by se v průběhu užívání objevil průjem, nebo zvracení, tak je lepší používat po ustálení obtíží po dobu 7 dní další metodu antikoncepce (kondom). Nyní si ale nemusíte dělat starosti. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: