Antikoncepce a štítná žláza

Dobrý den, může se díky antikoncepci zvýšit norma štítné žlázy?? Nebo antikoncepce nemá vůbec na štítnou žlázu vliv?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hormonální antikoncepce má vliv zejména na účinnost zvenčí podávaných hormonů štítné žlázy, kterou snižuje. Nelze zcela vyloučit ani přímý vliv antikoncepce na hladiny hormonů štítné žlázy neléčené, nicméně, pokud se objevila nějaká odchylka v laboratoři, je nutné vyloučit, že se nejedná o onemocnění štítnice, až pak je možné to dát do souvislosti s antikoncepcí. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x