Antikoncepce a štítná žláza

Dobrý den, Je mi 24 let a od roku 2012 se lečím se štítnou žlázou - latentní hypothyreoza. Beru Jodid 100 a nyní Letro 75. Už také dlouho, už déle než léky na štítnou žlázu, beru antikoncepci, nyní MYWY. Je možné že by se můj zdravotní stav nejak vylepšil nebo ovlivnilo by mě nejak vysazení antikoncepce? dočetla jsem se, že je možné že antikoncepce a léky na štítnou žlázu se ovlivňuji a tak již dlouho přemýšlím o vysazení antikoncepce. Jaký je na to Váš odborný názor? Moje menstruace byla vždy víceméně nepravidelná a proto jsem začala brá antikoncepci tak zvažuji všechny možnosti. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dá se předpokládat že vysazení antikoncepce by činnost štítné žlázy neovlivnilo. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Články: Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Zánět močových cest je...
Otestujte své sexuální zdraví
Články: Otestujte své sexuální zdraví
Poruchy erekce nejsou nijak...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šanci na vyléčení karcinomu plic zvyšují biologické léky
Články: Šanci na vyléčení karcinomu plic zvyšují biologické léky
Plicní nádory patří v naší...
STOP svědění kůže!
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: