Antikoncepce a střevní potíže

Dobrý den, užívám antikoncepci Minerva a včera jsem dostala zažívací potíže (zvracení, průjmy). Užila jsem 2 tablety Endiaronu a 1 tabletu Carbosorbu, nejsem si však jistá, zda jsem dodržela minimální rozestup mezi užitím antikoncepce a již zmíněných léku, chci se tedy zeptat, jak dlouho může být snížený účinek antikoncepce? Antikoncepci jsem si vzala, až později večer, kdy jsem měla větší jistotu, že nebudu muset na WC ...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží mimo jiné na tom, o kolikátou tabletku z platíčka se jedná, o jakou dobu jste se s užitím opozdila. Můžu tedy poradit jen to, že pokud se budete následujících 14 dní navíc chránit kondomem, můžete mít jistotu, že jste před otěhotněním spolehlivě chráněna.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x