Antikoncepce a tehotenstvi

Dobry den. Uzivam 3 mesice HA Minisiston. Prvni mesic me trapily jen nevolnosti. Od zacatku 2.platicka mam napeti v prsou, vnimam bolest a zvetseni. Dale mam zacpu, bolesti hlavy, zad, casto je mi nevolno a vic jím. Menstruaci mam pravidelnou, po kazde 21. tablete cca 4.den zacne krvaceni (v 7denni pauze) a trva 3-4dny, podotykam, ze je silne a bolestive vsechny 4 dny. Po skonceni 2.platicka, po menstruaci jsem udelala TT, vysel s 1 carkou. Pilulky uzivam kazdy den ve stejny cas. Moje otazka tedy zni: "Jak mohu poznat, ze jsem tehotna, kdyz vedlejsi ucinky HA jsou podobne priznakum tehotenstvi a myslite, ze mohu byt tehotna (mam opakovat test)? Dekuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud jste v užívání neudělala chybu, pravděpodobnost otěhotnění je velmi malá a to max. 0,4%. Užívejte antiko dále pravidelně, popř. se dohodněte s lékařem na její výměně za jiný preparát.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: