Antikoncepce a těhoteství

Dobrý den, ráda bych věděla, zda, když užívám antikoncepci a každý měsíc si dělám sedmidenní pauzu na krvácení, by se mohlo stát, že i v případě otěhotnění by se krvácení dostavilo stejně tj. jestli bych mohla dál mít pseudomestruaci a nevědomky užívat antikoncepci v počátcích těhotenství. Narazila jsem na internetu na informaci, že je to možné a že jediným spolehlivým ověřením je těhoteský test a dost mě to znepokojilo. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Při graviditě menses není,může se vyskytnout pouze nepravidelné krvácení,ale ne menses.Pokud se krvácení dostavuje v pauze ,je vše v pořádku a gravitest je zbytečný. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Jak zhubnout (3. díl)
Články: Jak zhubnout (3. díl)
Aby člověk zhubnul, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: