Antikoncepce a trombocyty

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat - beru 3 měsíce antikoncepci Lindynette, četla jsem v příbalovém letáku, že může mít vliv na výsledky laboratorních testů u krevních destiček. Pokud jsem měla určitý počet trombocytů před užíváním a nyní v průběhu užívání je hladina téměř stejná, mohu výsledek brát za neovlivněný? Potřebovala bych vědět, zda mi trombocyty ve skutečnosti neklesají a nenavyšují se falešně touto antikoncepcí. Moc děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nikde jsem se nedočetla, že antikoncepce /ani ta vaše/ zvyšuje hladiny trombocytů, spíše velmi vzácně jejich hladiny snižuje (takže by vám antikoncepce hladinu spíše ještě snížila než normalizovala), proto berte vyšetření hladiny trombocytů za plně pravdivé. Otázkou je, proč se obáváte snížení hladin, léčila jste se na nízké hladiny trombocytů nebo někdo v rodině? Potom by bylo vhodné sledování na hematologii, kde by hlídali i jiné parametry než jen destičky, o které se strachujete, a poskytovali by vám komunikační zázemí a poradili s volbou antikoncepce a podobně... Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: