Antikoncepce a tromboza

Dobrý den, před měsícem jsem vysadila antikoncepci Belaru, mám stále zvýšené riziko trombozy? Čeká mě 8,5 hodinový let do zámoří. A poté ještě další 2 kratší lety (5 hodin) v průběhu 14 dní. Velké varixy nemám, mám jen metličky na stehnech a trochu kotníků. Občas mám těžké nohy, ale žádné velké otoky nepozoruji. Praktická lékařka mi pro jistotu nasadila Detralex 2 tablety ráno. I tak jsem stále nervozní. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud jste antikoncepci vysadila před měsícem, tak ta již samozřejmě vliv na ev. trombozu nemá. Kromě pohybu v letadle ( v rámci možností ) je možné ještě nasadit Anopyrin tablety 100 mg denně.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: