Antikoncepce a tromboza

Dobrý den, jelikož mám stálého přítele a je mi 17 let, tudíž opravdu nepřemýšlím o dítěti, uvažuji o hormonální antikoncepci. Jenže v poslední době se poblíž vyskytlo poměrně dost tromboz-plicních embolií u mladých dívek. Tudíž z toho mám trošku strach. Jinak byly mi dělány jaterní testy a test na srážlivost krve-trombogen. V rodině se žádná tromboza nevyskytla. Já nekouřím, sportuji. Jak velké riziko trombozy tu asi je? A nebo jde toto riziko ještě nějakým způsobem snížit? Předem děkuji za odpověd :)

Odpověď odborníka:

Risiko snížíte,pokud podstoupíte genetické vyšetření na Leydenskou mutaci, u které hrozí největší risiko trombóz. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: