Antikoncepce a účinost

Dobrý den mám otázku. Beru antikoncepci artiziu a dobrala jsem celé platíčko. CHtělaj sem si posunout den kdy mám dostat menzes tím že začnu brát další platíčko, jenže jsem jeden prášek zapomněla. Vzala jsem si tedy hned druhý den jak jsem si vzpomněla po(24. hodinách) dva prášky jako kdybych zapomněla ve třetím týdnu. Následně třetí den jsem měla pohlavní styk byla ta účinnost prášků stejná? A když je teď vysadím (už jsem měla asi 4. prášek) na menzes bude antikoncepce taky pak celý měsíc účinná? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předpokládám tedy, že jste mezi platíčky neudělala žádnou pauzu a tabletky z nového platíčka jste začala užívat ihned po dobrání tabletek z platíčka předchozího. Pak by účinek antikoncepce neměl být při zapomenutí jedné tabletky nijak ohrožen, za předpokladu dalšího užívání antikoncepce. Pokud ale nyní pauzu uděláte, účinek antikoncepce by již mohl být snížen a bylo by tedy žádoucí používání kondomu navíc.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: