Antikoncepce a vynechání tablety

Již skoro 5 let beru antikoncepci Daylette bez potíží. Minulý měsíc jsem si posunula cyklus tím, že jsem nebrala placebo tabletky a začala užívat další blistr. Bohužel ve druhém týdnu jsem ztratila jednu pilulku, tak jsem ji vynechala a zbytek dobrala jako obvykle. Asi 3 dny před vynechanou tabletkou jsem měla s partnerem sex a v den vynechané tabletky take, ale to jsme použili pro jistotu kondom. Dnes jsem dobrala placebo tabletky a stále jsem menstruaci nedostala, jinak jsem jí vždy dostala při 2-3 placebo pilulce. Je zde možnost, že bych mohla být těhotná? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Veroniko,
opravdu velmi malá šance tu bohužel je, doporučuji provést těhotenský test min 14 dní po styku.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Články: Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Zažila to většina z nás...
Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Články: Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Když člověka začne bolet...
Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Články: Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Očkování proti žloutence A...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Osm zásad, jak udržet srdce a cévy v kondici
Články: Osm zásad, jak udržet srdce a cévy v kondici
Kardiovaskulární choroby...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x