Antikoncepce a výtoky

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně antikoncepce. Beru antikoncepci Regulon cca 10 let a nevím zda by se antikoncepce měla měnit či nikoliv. A zda by jste mi mohli sdělit zda antikoncepce Regulon je dobrý přípravek či nikoliv neboť jsem slyšela, že tento přípravek má hodně hoŕmonu a já přitom četla, že se jedná o nízkohormonální přípravek a doposud jsem byla spokojena. K tomu bych se ještě zeptala jelikož poslední dobou mě vždy ke konci 21. tabletky pnou prsa a bolí zda bych měla měnit přípravek či ne a který by jste mohli doporučit pokud to tak lze, ikdyž asi těžko:-) Dále mi můj lékař sdělil jelikož trpím občas na výtoky a infekce, že s používaním antikoncepce se kyselé ph v pochvě mění tak mi byly doporučené přípavky pro neutralizaci.( ty mi ale stejně nevyhovují) no ale abych se dostala k dotazu - měla bych změnit antikoncepci i kvůli těmto problémům? Předem moc děkuji za odpověď. s pozdravem Silvie

Odpověď odborníka:

1) Není důvodu, proč byste měla antikoncepci měnit. To, že na konci cyklu cítíte napětí v prsou je zcela normální jev, někdy se to objevuje i u žen, které antikoncepci neberou. 2)Užívání antikoncepce vede často k opakovaným kvasinkovým infekcím, je to vliv estrogenů. Jedinou možností , jak tento problém vyřešit , je neužívat žádné hormony. Tyto infekce se objevují u kteréhokoli typu hormonální antikoncepce. Doporučuji jako prevenci používat 1x týdně Fermalac vaginální tablety.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: