Antikoncepce a zapomenutí v 1. týdnu

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala. Třetí měsíc užívám antikoncepci Yadine. Vždy ji beru večer v 19:00. Problém nastal když jsem začla brát třetí plátíčko. Začala jsem brát antikoncepci od neděle a ve čtvrtek (pátý den) jsem ho zapoměla užít. Další den, v pátek jsem užila tabletu v 19:00, ale brala jsem dvě i za čtvrtek. Dle příbalové informace je že není problém pokud jsem neměla styk týden před vynecháním. S partnerem jsme styl měli a to naposledy ještě ve čtvrtek ráno, tedy v den kdy jsem na tabletu zapoměla. Můžu být těhotná? Za jak dlouho jde těhotenství zjistit? Předem moc děkuji za odpověď. Víchová Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano, spolehlivě bylo ověřeno, že k antikoncepčnímu účinku je potřeba 7 dní pravidelného užívání. Pokud jste užívala pouze 4 dny (pátý den vynecháno), není antikoncepční účinek spolehlivý a může dojít k otěhotnění. V každém případě zařaďte ještě další antikoncepční metodu (kondom). Případné těhotenství se pozná bohužel až koncem periody, budete si tedy muset počkat. Držím palce.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: