Antikoncepce a zažívání

Dobrý den, prosím o radu ohledně antikoncepce Minisiston. Při užívání minulého platíčka antikoncepce jsem měla častěji zažívací potíže, kdy jsem zvracela a brala endiaron proti průjmu, takže považuji antikoncepci za neúčinnou. Po 7 denní pauze a odmenstruování jsem nasadila další platíčko jako vždy a bylo mi řečeno, že se mám ještě 10 dní chránit, resp. že po 10 dnech užívání nového platíčka bude antikoncepce účinná. Dnes je to 7. den a já po 12hod užití tabletky zvracela (tablety užívám v 7-8hod ráno na lačno, nejím zhruba 2 hodiny po požití, zvracela jsem v 19 hod. Můžete mi prosím poradit, kdy se na antikoncepci mohu spolehnout, zda se tableta vstřebala i vzhledem ke zvracení? Děkuji, Petra

Odpověď odborníka:

dobrý den, do 4hodin po užití je již určitě vstřebaná.zvracení po 12 hodinách neovlivní účinnost antikoncepce.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: