Antikoncepce ano či ne?

Dobrý den, je mi 26 roků a již od 16ti let užívám antikoncepci Yadine. Párkrát jsem ji vysadila, aby si tělo "odpočinulo"... Jsem po dost velkém stresové období, čas od času při sex.styku krvácím, nebo mě pobolívají prsa a podbříšek. Přibližně asi za rok, plánujeme rodinu. Nyní bych si měla dojít napsat nové prášky, ale přemýšlím, zda bych neměla prášky vysadit. Zda by to nebylo lepší... Co je na tom pravdy, že je antikoncepce škodlivá? A je vhodné čas od času ant.vysadit? Já jsem dost přecitlivělá na ant. prášky,už jsem vyzkoušela několik druhá(Mercilon,Janine,yaz)ty mi moc neseděli, hodně mi ovlivňovaly libido, bolely mě prsa a byla jsem po psych.stránce dost přecitlivělá(PMS). Jakou ant.mi doporučujete? Děkuji moc za Váš čas a odpověď. Přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předpokládám, že pokud Yadine užíváte již 10 let, jste spokojená. Vůbec není nutné měnit antikoncepci. Také nevidím důvod vysazovat antikoncepci nyní, pokud plánujete rodinu až s odstupem. Dlouhodobé užívání antikoncepce není škodlivé. Není třeba žádných přestávek k tomu, aby si tělo "odpočinulo". Co se týká občasného krvácení po styku. oznamte to svému gynekologovi. Provede potřebná vyšetření.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: