Antikoncepce - antibiotika

Dobrý den, dnes jsem začala brát antibiotika augmentin 1g na zánět ledvin. Do toho beru antikoncepci lindynette 20, již 4 roky pravidelně. Mohou antibiotika snížit účinnost antikoncepce? Jestli ano, jak dlouho se mám chránit jinak? Děkuji za odpověď. Zdravím.

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek méně než se traduje pokud chcete úplnou jistotu po dobu užívání použijte i kondom. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: