Antikoncepce + antibiotika

Dobrý chci se zeptat raději přímo. Četla jsem podobné příspěvky, ale každý případ je jiný. Měla jsem zánět močového měchýře a brala jsem antibiotika COTRIMOXAZOL. Poslední antibiotika mám brát v pátek (6. 5.). A antikoncepční pilulky mám ode dneška přesně na týden a pak mi končí cyklus. Měla bych se chránit ještě bariérovou metodou tento týden nebo jak dlouho? Děkuji :)

Odpověď odborníka:

Hladina antibiotik ještě nějakou dobu v organizmu přetrvává,je lepší chránit se do první menses po ukončení antibiotik Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Káva a cigareta – nerozlučná dvojice?
Články: Káva a cigareta – nerozlučná dvojice?
Také si nedokážete...
Pozor na množství analgetik, větší dávky mohou velmi uškodit!
Když kuřák přestává kouřit…
Články: Když kuřák přestává kouřit…
Mnoho kuřáků uvažuje o tom...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Léčba žloutenky je stále úspěšnější
Články: Léčba žloutenky je stále úspěšnější
I když je virová hepatitida...
Když „slepák“ bolí vlevo…
Články: Když „slepák“ bolí vlevo…
Pocit plnosti, nadýmání...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x