Antikoncepce, antibiotika

Dobrý den, dnes mi byly predepsany antibioticke prasky a kapky(pamycon a cotrimoxazol al forte) s pritelem jsem mela sex, tak doufam, ze po prvnim dnu ucinky antikoncepce jeste v ohrozeni nejsou(doufam) a chtela jsem se zeptat po jak dlouhe dobe bych mohla opet zacit s nechranenym sexem nebo spis jak dlouho si mame davat pozor??? Děkuji Zuzana P.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mnoho studií potvrdilo, že užívání většiny typů antibiotik nesnižuje účinek užívané hormonální antikoncepce. Pokud však chcete být opatrná, užívejte kondom po dobu užívání antibiotik.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: