Antikoncepce, atb

Dobrý den pane doktore, mám takový dotaz. V úterý 13.8.13 jsem dobrala ATB Biseptol na zánět močového měchýře. V sobotu 17.8.13 jsem dobrala poslední prášek MERCILON. Bohužel měsíčky se ještě nedostavily. Přítel se do mě dvakrát udělal a to ve středu a ve čtvrtek po doobrání ATB. Chtěla bych se zeptat jestli je zpoždění díky ATB, nebo jestli můžu být těhotná?

Odpověď odborníka:

Biseptol není antibiotikum,ale antimikrobiální látka. Vliv na antikoncepci u antimikrobiálních léků se předpokládal, byl však zřejmě hrubě přeceňován. Fakticky je minimální, či spíše žádný, takže nemusíte mít obavy Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: