Antikoncepce azalia

Dobrý den, už skoro 2 roky beru antikoncepci Azalia...nejsem kojící žena, mám ji z důvodu zvýšeného rizika syndromu Leidenské mutace, trombóz, apod. Nemám žádné vedlejší účinky a menstruaci jsem celé dva roky nedostala. Já jsem spokojená, ale matka do mě pořád vrtá, že to určitě není zdravé používat ji tak dlouho, a nemít tak dlouho menstruaci. Na mého gynekologa jen nadává, a tak bych se chtěla zeptat na názor ještě někoho jiného, zkušenějšího. Děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Bylo by rozumné ji na měsíc přerušit, v té době používat kondom a vyčkat zda se dostaví normální menses, 2 roky bez přestávky je dlouhá doba.Jen ještě upozorňuji,že při zvýšením risiku trombózy není žádná hormonální antikoncepce vhodná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Azaia | Od: Petra G | 13.6.2015 15:34
Jestli je Azalia bez estrogenu, tak jí přeci můžete
užívat....? Embola a podobné útvary způsoboje
estrogen, nebo ne?
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x