Antikoncepce azalia

V pondělí mi byla zjištěna cysta 5 cm. Paní doktorka mi odebrala krev, zánět není potvrzen. V pondělí mi píchla injekci na vyvolání menzes, že cysta může prasknout. Ale já beru již léta antikoncepci bez přerušení (cerazette, nyní azalia). Několik let jsem menzes neměla (asi 8 let). Ptala jsem se paní doktorky, zda tedy nemám vysadit antikoncepci, že ne. Tak moc dobře nechápu, zda menzes mohu dostat i tak a cysta může tím pádem prasknout. Nikdy jsem žádné potíže neměla, tak jsem to neřešila. Prý počkáme do 10, 14 dnů, pak se uvidí dále. Odpověď odborníka: Výkyv hormonů může spustit menses a funkční cysta může prasknout. Antikoncepci bych nevysazovala, jen nechápu proč berete jen gestagenní antikoncepci. Určitě bych souhasila s Vaší lékařkou v postupu. Dobrý den, pokládala jsem minule tento dotaz. Chtěla bych na něj navázat. Menzes jsem nedostala, ale údajně se cysta zmenšila o polovinu. Měla bych ještě jeden dotaz. Řadu let beru antikoncepci (cerazzete, nyní azalia) z důvodu dlouhodobé a bolestivé menzes. Chtěla bych vědět, zda by se neměla jednou za čas antikoncepce vynechat, aby se tělo vyčistilo. Chlapa nemám, takže je to jediný důvod k braní antikoncepce. Paní doktorka tvrdí, že jednohormonální antikoncepce je menší zlo než dvouhormonální. Záleží, zda chci vysadit. Děkuji za názor. Veronika

Odpověď odborníka:

Na vašem místě,pokud není kontraindikace kombinované antikoncepce,přešel bych na ni a můžete ji užívat kontinuálně,jen tak po 3-4 měsících je vhodná dodržet pauzu a odmenstruovat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: