Antikoncepce belara

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Může se antikoncepce místo 21 dnů brát jen 18 dnů? Potřebovala bych dostat menstruaci dříve a 7 denní pauzu si udělat chci. Po 7 denní pauze už bych brala prášky zase 21 dnů. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byste užila jen 18 tablet, nebyla by aktikoncepční ochrana dostatečná a nebylo by zajištěno, že byste dostala dříve menstruaci, naopak, její nástup by se mohl opozdit. Pokud nezbytně potřebujete posunout menstruaci, z hlediska udržení antikoncepčního účinku začněte bez sedmidenní přestávky užívat další blistr.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x