Antikoncepce belara x antibiotika gyrablok

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli ATB Gyrablock ovlivňují antikoncepci Belara? v příbalovém letáku o tom není ani zmínka.. Mám se obávat těhotenství, když jsem měla pohlavní styk 5. den po dobrání ATB? Antikoncepci beru pořád pravidelně. Mohu si TT udělat kdykoliv nebo jen v 7 denní pauze? Děkuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemusíte se obávat žádného snížení účinku antikoncepce při užívání těchto antibiotik a tím pádem ani otěhotnění. TT si můžeme udělat prakticky kdykoliv, samozřejmě s rozumným rozestupem od pohlavního styku, kdy máte pocit, že by mohlo dojít k otěhotnění.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: