Antikoncepce - brát x nebrát

Dobrý den pane doktore, poslední dobou stále víc přemýšlím nad tím, že přestanu brát antikoncepci. V poslední době neustále někde čtu či od někoho slyším špatné názory na hormonální antikoncepci ( např. jak ji přijímáme i vodou atp., jak je jednou z příčin, proč v dnešní době má spoustu žen problémy s otěhotněním atd.) Jsou jiné možnosti nehormonální antikoncepce kromě kodomu vhodné pro můj věk (23) a situaci ( bezdětná, ale do pár let bych chtěla dítě)? Můžete mi uvést nějaké pro a proti? A je pravda, že riziko trombózy je vysoké vždy na začátku braní hormonální antikoncepce, jak jsem zde četla? Velice Vám děkuji za odpověď. S přáním hezkého dne, Veronika

Odpověď odborníka:

O antikoncepci je toho napsáno mnoho o přívodu vodou jsem neslyšel,v indikovaných případech ji rozhodně nelze považovat za škodlivou, risiko trombózy je mírně zvýšeno v začátku užívání, pokud vám nevyhovuje možnou cestou by mohlo být IUD

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: