Antikoncepce chloe

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na tento druh Ha Chloe, dneska jsem byla u dr a předepsal mi tuto ha s tím, že jsem se mu zmínila o problémech jako je akné na bradě a k tomu, že na sobě pozoruji, že mi rostou více chloupky jak na obličeji, tak na stehnech zezadu. Mám tři děti, poslednímu jsou 2 roky a je to týden, co jsem ho přestala kojit a Ha jsem nebrala nikdy a proto mám z toho strach, straší mě ty vedlejší účinky, kolikrát bylo v televizi, jak Ha ohrozila život matky(embolie), to mě straší nejvíce a potom, zda není větší riziko rakoviny??? Na netu jsem koukala a o této Ha píšou, že je velice silná a nesmí se brát déle jak 2 roky??? Že je stejná jako Diane 35 a tu právě doktoři nedoporučují, tak mám z toho v hlavě pěkný zmatek a strach, co budu do sebe dávat a zda vůbec mám začít s užíváním, jak píšu, bojím se moc vedlejších účinků, aby mi to nějak neublížilo!!!!!!!!!!! V rodině děda měl embolii po operaci, druhý děda 6 mrtvic, moje mamka vysoký krevní tlak + epilepsie, která se jí objevila nyní v 50 letech poprvé, doktor se mě ptal jen zda v rodině nebyl infarkt, ten nebyl, ale o těch nemocech co jsem tu napsala jsem se mu nezmínila. Děkuji a nashledanou Alena Zíková

Odpověď odborníka:

Chloe je generický preparát, který má složení jako Diane 35 a má také stejný vemi dobrý kosmetický efekt na pleť.Vedlejší učinky může mít každý lék i Aspirin,který si klidně vezmete a nenapadne Vás si přečíst příbalový leták,kde jsou jeho vedlejší možné účinky.Nikde není řečeno ,že by se neměla brát déle než 2 roky nebo že by Diane nebyla doporučována.Je nutno vždy zvážit možné risiko a přínos,ale nikdo by neměl brát preparát,ze kterého má obavy Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: