Antikoncepce, duomox a escapelle

Dobrý den, 16.3. jsem dostala antibiotika Duomox 1000, v ten stejný den jsem začala užívat nové platíčko antikoncepce Sidretella, ovšem prášek beru nepravidelně (někdy ve 20:00 někdy v 23, jak to vyjde), 28.3. v noci jsem měla nechráněný pohlavní styk, po 9 hodinách jsem pro jistotu užila tabletu Escapelle. Jaká je v tomto případě možnost otěhotnění? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Uvádí se, že Duomox a další PNC antibiotika mohou účinnost antikoncepce snižovat. POkud jste užila Escapelle, mělo by být vše v pořádku.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Čemu se říká „tenisový loket“?
Články: Čemu se říká „tenisový loket“?
Entezopatie je nedokrevnost...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: