Antikoncepce evra a adipex

Gynekoložka mi řekla,že právě se Adipex nesmí používat zároveň s Evrou. Že snižuje hladinu hormonů v antikoncepci. Ale já se ptám radši ještě Vás Takže není potřeba dalších opatření a můžu to používat v klidu zároveň a nebije se to nějak?

Odpověď odborníka:

Toto je informace výrobce. Vzájemné působení s dalšími léčivými přípravky: Účinky Adipexu retard a účinky jiných současně užívaných léků se mohou navzájem ovlivňovat. Váš lékař by proto měl být informován o všech lécích, které v současné době užíváte, a to na lékařský předpis i bez něj. Než začnete současně s užíváním Adipexu retard užívat nějaký volně prodejný lék, poraďte se se svým ošetřujícím lékařem. Některé volně prodejné léky, které jsou určeny k léčbě kašle, nachlazení, chřipky nebo průduškového astmatu, mohou zvyšovat nežádoucí účinky přípravku Adipex retard. Účinek Adipexu retard je zvyšován současně užívanými přípravky, které povzbuzují mozkovou činnost, alkoholem a kofeinem. Mnoho léků, které se užívají k léčbě deprese nebo jiných psychiatrických onemocnění, snižuje účinek Adiperu retard. Adipex retard se nesmí užívat současně s jinými léky potlačujícími chuť k jídlu. Neužívejte přípravek s inhibitory MAO (některé léky proti depresím), ani 14 dní po ukončení jejich užívání. Adipex retard snižuje účinek přípravků používaných k léčbě vysokého krevního tlaku. Před chirurgickým zákrokem upozorněte lékaře, že užíváte Adipex retard, protože při použití inhalačních anestetik (léky určené k narkóze) se mohou objevit nepravidelnosti tepu Je ale pravda, že může způsobit zvracení nebo průjmy a to ovlivní účinek antikoncepce. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: