Antikoncepce jeanine

Antikoncepci Jeanine beru pravidelně, bohužel změnili popisky na dnech a týden před pauzou sem si omylem vzala jak čt (18.prosince), který jsem měla brát, tak i ten další (25.prosince), který bývá posledním práškem před pauzou. Platíčko jsem dobrala tedy následující středu (24.prosince), místo čtvrtka. V pauze se menstruace dostavila, jak kdyby se nic nestalo, prášky jsem opět začala brát až v pátek, jako vždy. V lednu sem prášky brala pravidelně, bez žádného vynechání, koncem ledna, ještě před pauzou sem byla u lékaře, vyšetření proběhlo v pořádku, žádné podezření na těhotenství. V pauze se však dostavila menstruace s dvou a půl denním zpožděním a dalo by se říct, že je to spíš špinění, jestli i vůbec to. Je podezření na těhotenství, či to může být způsobeno i stresem, nebo jen používáním dlouhodobě antikoncepce?? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den byl bych v klidu , popisky na blistrech nejsou podstatné , je podstatné brát ATK pravidelně každý den , tento typ 21x po sobě a pak 7 dní pauza. začátek a délka krvácení se může během pravidelného užívání lišit - mají vliv i další vlivy ( stress, počasí, strava , sex , etc) , říká se že člověk je snůška hormonálních regulací :-) , pokud by se " divné výkyvy" opakovaly , tak má cenu se ukázat u svého gynekologa

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: