Antikoncepce-kojení

Odstavuji dítě od prsu a beru antikoncepci Cerazette. Mohu i nadále používat antikoncepci Cerazette (mám ještě na tři měsíce), budu dostatečně chráněna před otěhotněním, když přestávám kojit. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kojení rozhodně spolehlivě proti otěhotnění nechrání (jde o všeobecně rozšířený mýtus, nepravdivý), chráněna jste nejvíce právě antikoncepcí, a proto v jejím braní pokračujte. Tato HA je tzv.minipilulka, měla byste být plně chráněna, ale nutné dodržet stoprocentně její pravidelné braní. Dobrý info článek najdete na tomto odkaze: http://zena.centrum.cz/atlas/2006/1/12/clanky/kojeni-a-antikoncepce-bacha-na-hormony/. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: