Antikoncepce lindynette 20 a antibiotika amoksiklav

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci Lindynette 20, která má v příbalovém letáku napsáno, že některá antibiotika (rifampicin a ampicilin) mohou snižovat účinnost antikoncepce. Vztahuje se to pouze na tyto 2 (rifampicin a ampicilin)? Dostala jsem totiž antibiotika Amoksiklav (amoxicillinum/acidum clavulanicum), které nemají v příbalovém letáku napsáno, že by snižovaly účinnost HA. Mohu tedy klidně spát se svým partnerem?

Odpověď odborníka:

dobrý den, Váš úsudek je správný.přesto bych pro jistotu užila i jinou antikoncepci cca 7 dní po vysazeníATB.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: