Antikoncepce lindynette 20 a antibiotika medoxin

Dobrý den, měla bych dotaz. Od pátku 6.3. jsem začala brát antibiotika Medoxin a budu je brát 7 dnů, čili až do pátku 13.3. Nové platíčko antikoncepce začnu brát 25.3. V příbalovém letáku jsem četla, že antibiotika snižují účinek antikoncepce. Chci se zeptat zda je pravda, že tyto antibiotika ovlivňují účinnost antikoncepce a jestli je třeba používat ještě jinou ochranu. Pokud ano jak dlouho? Budu již s novým platíčkem antikoncepce opět plně chráněná? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Uvádí se, že penicilinová a cefalosporinová (Medoxin) antibiotika mohou snížit účinek antikoncepce. Během užívání ATB je lepší se tedy ještě chránit jinou metodou - kondom, spermicid...

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
stodette a medoxin | Od: Eliska | 22.5.2015 21:38
Dobrý den, začala jsem brát antibiotika Medoxin na
7 dní a zároveň jsem ve 3 týdnu užívání
antikoncepce Stodette. Myslíte,že je NUTNÉ se více
chránit? Celkem mě to rozčiluje.
Děkuji
Eliška
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: