Antikoncepce lindynette 20 a zapomenutí pilulky

Dobrý den, minulý měsíc jsem začala užívat antikoncepci Lindynette20, ale měla jsem problém, že jsem celý první měsíc užívání měla menstruaci. 31.března mi po 7denní pauze menstruace konečně skončila a já jsem začala brát druhé plato, ale zapomněla jsem si vzít ve středu 4.4. pátou pilulku a vzala jsem si ji až po 16cti hodinách a v ten den(tudíž čtvrtek) jsem si vzala ještě jednu normálně. Ale ve čtrtek se nám také stalo že jsme po užití tabletek měli pohlavní styk. Myslíte, že je velká pravděpodobnost otěhotnění? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko otěhotnění je zde vyšší, než kdybyste tabletku zapomněla v jiném týdnu užívání. Užívejte tabletky nadále, s odstupem si proveďte těhotenský test.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: