Antikoncepce logest a antibiotika s obsahem amoxicilinu

dobry den jsem v zahranici a na anginu mi lekar dal antibiotika s obsahem: 875 amoxicilin ( v podobe amoxicilin trihydrat),125 mg kyselina klavulanová, bohuzel v pribalovem letaku jsem o tom zminku nenasla ani v elrkane mi nci nerekli. ale chtela jsem se zeptat,jak takovete to antibiotikum ma vliv na pusobeni antikoncepce?? zacala jsem je brat minule pondeli 27.(ve stejny den sem take zahajila uzivani 2.tydne antikoncepce) a dobrala je ted v patek. pokud tedy maji na mou antikocepci vliv,jak velky?a dky jsem chranena? posledny styk jsem mela den pred antibiotiky,snad to an en enma vliv

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Augmentin /kys.klavulanová a amoxicilin/ sice skutečně může snižovat účinnost antikoncepce ( podobně jako další antibiotika může Augmentin ovlivňovat střevní flóru, což může vést ke snížení absorpce -vstřebávání - estrogenu, a tím ke snížení účinnosti kombinovaných perorálních antikoncepčních přípravků) , její selhání však není nijak vysoce pravděpodobné. Po dobu užívání antibiotik, jak jste si nyní sama uvědomila, bylo vhodné použít barierovou antikoncepční metodu (prezervativ). Styk jste neměla, není se třeba čeho obávat. I kdyby ano, riziko selhání antikoncepce skutečně není vysoké. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x