Antikoncepce logest, flaxiparin 0,4 ml, trombóza

Dobrý den, v úterý 30.4. jsem prodělala ASK kolene, beru 10 let HA Logest (3x21), nyní bez přestávky druhé plato, právě kvůli operaci (bylo mi doporučeno nevysazovat skrz termín menstruace shodný s termínem operace), nyní si kvůli hrozbě trombózy píchám Flaxiparin 0,4 ml.Trombózu měla po ASK kolene i maminka. Chtěla bych vědět, jak moc se mám obávat trombózy právě kvůli HA, nohu rozcvičuji, poctivě hýbu kotníkem, jak mi bylo doporučeno... přesto ale určité obavy mám, jsou tedy oprávněné? + druhá část dotazu - mohu si výjimečně i přes Flaxiparin dát dvakrát, třikrát do týdne 1 skleničku vína, či jedno pivo? DĚKUJI VÁM ZA ZODPOVĚZENÍ!!! Jana (26 let)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, před vznikem trombozy Vás nyní chrání Fraxiparin, i při užívání antikoncepce. Důležité je i rozcvičování. Sklenku vína či pivo si při užívání Fraxiparinu dát můžete.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: