Antikoncepce lunafem a antibiotika zanocin

Dobrý den, v sobotu 8.6. jsem užila poslední tabletku antikoncepce Lunafen a nyní mám sedmidenní pauzu. V úterý 11.6. jsem dostala antibiotika Zanocin na zánět močových cest, které budu užívat až do 20.6. V neděli 16.6 bych měla začít užívat nové platíčko antikoncepce. Chtěla bych se zeptat, zda tato antibiotika snižují účinnost anikoncepce. Pokud ano, jak dlouho po doužívání antibiotik je v tomto případě nutno se chránit jinak? Popřípadě, je možnost vynechat užívání antikoncepce a začít až další měsíc? Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přípravky se v účinících navzájem neovlivňují. Antikoncepci na měsíc nevynechávejte, neplyne z toho pro Vás žádný užitek.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Proč nám cukají oči?
Články: Proč nám cukají oči?
Pod cukáním nebo svíráním...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Závislosti a návykové poruchy
Články: Závislosti a návykové poruchy
Jaké jsou nejčastější druhy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: