Antikoncepce lunafem, oddálení menstruace

Chci se zeptat potrebuju si oddálit menstruci z určitého důvodu a nikdy jsem nezačala hned po prvním platě brát dalsi prášky nemuze se mi nic stat? Dostanu mesicky tak jak mam? A mohu mit pohlavní styk, nemohu otěhotnět? Beru antikoncepci Lunafem. Mam trochu strach. Dekuji

Odpověď odborníka:

Barbaro, nemusíte mít obavy, i při oddalování menstruace jste chráněna před otěhotněním. V případě Vaší antikoncepce pokračujete v užívání bez přestávky po požadovanou dobu nebo můžete bez přestávky využívat celý další blistr a přestávku udělat poté. Během pauzy by pak mělo nastat menstruační (pseudomenstruační) krvácení. Přeji pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: