Antikoncepce mercilon

Dobry den pani Kavanova, jiz nekolik mesicu se potykam s bolestmi v oblasti praveho vajecniku. Ziji v Nizozemi a lekarska pece je tu bohuzel velmi spatna, snazim se proto vyhledat informace sama a porozumet svemu telu. Po nastudovani mnoha materialu jsem se dovedela, ze bolesti podobneho typu muze zpusobit nadmerne mnozstvi estrogenu v tele, coz se take spojuje s hypofunkci stitne zlazy, kterou jsem mela cca do puberty. Byla jsem nejakou dobu bez HA, nyni potrebuji znovu nasadit. Uzivala jsem Mercilon nekolik let bez problemu, nejsem si ale jista jeho hladinou hormonu v porovnani s ostatnimi HA. Rada bych se tedy zeptala, zda jsou jine vhodnejsi antikoncepce s nizsi hladinou hormonu, zejmena estrogenu, nez Mercilon. Dekuji za Vas cas a preji krasny den

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, v první řadě je nutné zjistit, jestli Vaše obtíže, zejména bolesti v podbřišku opravdu souvisejí s vaječníkem. Příčin bolesti v této oblasti je víc a těžko to mohu já, ale i Vy sama zhodnotit. Co se týká HAK - Mercilon, jedná se o nízkodávkovaný preparát, který je na trhu dostatečně dlouhou dobu a většina uživatelk je s ním velice spokojená. Ostatní problémy související s poruchou funkce štítné žlázy by měl řešit nějaký lékař, tam asi internet úplně nestačí.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: