Antikoncepce mercilon

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala - užívám antikoncepci Mercilon cca od září. Tuto sobotu jsem začala po 7 denní pauze užívat nové platíčko. Včera jsem měla nechráněný pohlavní styk (pondělí). Problém spočívá v tom, že před 7 denní pauzou jsem si občas zapomněla vzít včas pilulku (cca 1 den spoždění) - v tomto období jsem neměla žádný pohlavní styk. Až včera. Moje otázka na Vás tedy zní: Má zapomenutí pilulky - v období, kdy nemáte pohlavní styk - vliv na ochranu v těchto 3 dnech, kdy jsem po 7 denní pauze pravidelně užívala Mercilon?? Nebo je vše v pořádku a nemusím se bát otěhotnění? Předem moc děkuji za odpověď. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při zapomíníní užívání antikoncepce se na její účinek nemůžete spolehnout. Hormonální antikoncepce vás ochrání před nežádoucím otěhotněním již první den užívání, pokud však začnete s užíváním první den mestruačního krvácení. Pokud začnete antikoncepci užívat po 7 denním období, kdy jste antikoncepci neužívala a užívání před touto 7 denní pauzou bylo nepravidelné, její účinek nemůže být spolehlivý. Doporučila bych Vám minimálně 14 dnů, či možná po celý tento cyklus používat k hormonální antikoncepci navíc kondom.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: