Antikoncepce minision při leidenské mutaci heterozygot

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat. Dneska jsem byla u gynekologa na preventivní prohlídce, dělal mi ultrazvuk a zjistil mi, že mám nějaký výběžek nebo něco takového, a že když se to zvětší do určité velikosti je pravděpodobné, že budu neplodná. Mám leidenskou mutaci - heterozygot asi 10%..zdědila jsem to po otci, který má 50% a ten to zdědil po své matce. Pan doktor mi napsal antikoncepci Minisiston + anopyrin..tak jsem se chtěla zeptat jaký na to máte názor Vy.. Jestli to můžu v pohodě brát a nebo jestli je to nebezpečné?..Byla by to moje první antikoncepce. Je mi 18 let. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

U Leydenské mutace ani u heterozygotní formy bych antikoncepci rozhodně nepodával, a z pojmu výběžek není možno říci o co se jedná,nechte si raději zavést tělísko. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: