Antikoncepce - miom

Dobrý den, mám miom a beru antikoncepci Mirelle. Jelikož se mi nedostavilo vůbec tento měsíc krvácení a pobolívala mě hlava, tak jsem se obrátila na svého lékaře zda nemám antikoncepci vysadit. Bylo mi sděleno, že ne, že tato antikoncepce může přispívat i k tomu, aby se miom a děloha nezvětšovaly. Při této antikoncepci prý může krvácení i zcela vymizet. Chtěla bych si tento názor ověřit, zda pro organismus nevadí když se krvácení zcela vytratí a zda má tato antikoncepce příznivý vliv, na to, aby miom nerost.Děkuji

Odpověď odborníka:

Antikoncepce má skutečně negativní vliv na růst myomu, úplná zástava krvácení nepředstavuje žádný zdravotní problém. Krvácení při užívání antikoncepce nemá stejně s menstruačním krvácením nic společného, je způsobené pouze poklesem hladin hormonů a má spíše psychologický aspekt.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: