Antikoncepce mirelle

Dobrý den, položila jsem dotaz, ale byla mi dána odpověď na antikoncepci Mirena, ale já psala o Mirelle. Kopíruji a prosím o odpověď na mou otázku, děkuji. -------------------------------------------------------------------------------- Dobrý den, před rokem a půl jsem vysadila antikoncepci. Od té doby mám trochu problémy s cyklem a nepravidelným krvácením i předmenstruačním špiněním. Nyní bych ji chtěla opět nasadit a vzhledem k věku (37 let) mě zaujala Mirelle. Mám obavy z trombozy, i když v rodině není. Má doktorka mi řekla, že u této antikoncepce je velice rizikový právě ve vztahu k trombozám hormon gestodenum. Myslela jsem, že naopak tato antikoncepce by byla nejvhodnější, momentálně v tom mám zmatek. Uvažovala jsem o Mirelle, popř. Minesse a nyní nevím. Prosím o Váš názor. Děkuji Odpověď odborníka: V každé antikoncepci je obsažena gestagenní složka,některá je čistě gestagení, u Mireny maximální učinnost je v dutině děložní,do oběhu není tak velký průnik.Myslím,že by to bylo vhodné řešení,pokud si přejete antikoncepci. příjemný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mirelle i Minesse jsou přípravky s nízkým dávkováním a mohou je užívat i ženy nad 35 let.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: