Antikoncepce po injekci agulotinu

Dobrý den, brala jsem několik let antikoncepci, poté jsem vysadila, menstruace byla pravidelná, ale zhruba 5. měsíc po vysazení se nedostavila, nechala jsem si píchnout injekci na vyvolání menstruace, to se dostavilo po 7 dnech a třetí den krvácení jsem opět začala brát antikoncepci. Na příb. letáku antikoncepce je psáno, že je možné ji začít brát 1.-5. den krvácení, ale o krvácení vyvolaném injekcí se tam nepíše. Je toto v pořádku? Bude antikoncepce účinná, nebo jsem měla počkat, až nastane cyklus přirozeně?

Odpověď odborníka:

Prvních 10 dní je vhodnější použít ještě kondom pro jistotu dále by již antikoncepce měla být účinná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: