Antikoncepce po tromboze

Dobrý den pane doktore, před půl rokem jsem prodělala trombozu dolní končetiny.Užívala jsem 14 let HA.Nyní mi můj gynekolog doporučuje Mirenu.Není možné užívat třeba minipilulku např.Cerazette?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste prodělala trombozu, je velmi nevhodné užívat jakokouliv antikoncepci, která obsahuje estrogeny, jež mohou trombofilní stavy způsobit. Doporučoval bych proto znovu konzultaci s ošetřujícím gynekologem o jiných možnostech ochrany. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: