Antikoncepce při kojení

Dobrý den, jsem 8 týdnů po porodu, syna plně kojím. Gynekoložka mi předepsala antikoncepci Azalia. Chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor na tuto antikoncepci a dále jsem se v příbalovém letáku dočetla, že částečně přechází určité malé množští hormonu do mléka-jak moc může toto množství dítě ovlivnit? Je to pro něj nebezpečné?Nemám z užívání antikoncepce kvůli synovi dobrý pocit(i když zatím u něj žádnou změnu nepozoruji), zvažuji zda ji nepřestanu brát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Nejsem gynekolog, ale přikláním se spíše k Vašemu názoru. Zkuste jiný druh antikoncepce. Kojení samo představuje určitou antikoncepci. Postačilo by přidat ještě nějakou metodu z těch méně účinných : neplodné dny, přerušovanou soulož, spermicidní prostředky. Vhodný by byl i pesar, můžete přemýšlet o nitroděložním tělísku...

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: