Antikoncepce při mononukleóze

Dobrý den. Je mi 18 let, půl roku beru HA, především kvůli akné všude na obličeji, které se mi teď po půl roce konečně zlepšilo. V pátek mi byla potvrzena mononukleóza, paní praktická doktorka se o vysazování HA nezmínila, napadlo mě to až po 3 dnech, když jsem včera zapomněla pilulku vzít. Chci se tedy zeptat, jestli je nezbytně nutné antikoncepci vysazovat, bojím se, že se mi problémy s akné vrátí, už jsem si s ní pár krušných let prožila. Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte v pořádku jaterní testy, nejsou extra zvýšené, nemusíte vysazovat. V každém případě záleží na půběhu onemocnění.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: