Antikoncepce při operaci

Dobrý den pane doktore, užívám hormonální antikoncepci ve formě pilulek a půjdu na operaci kolene, v celkové anestézii. Chci se zeptat, jestli je to nějaký problém, případně jestli to nějaké problémy může způsobit. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Antikoncepce zvyšuje riziko tromboembolických příhod i u zdravých žen, riziko v období kolem operace je samosebou vyšší ( vynechání příjmu tekutin, znehybnění, samotný operační výkon ). Pokud je ta operace až za nějakou dobu, bylo by vhodné přechodně antikoncepci vysadit, případně pokud by se ponechala, byla by vhodná důsledná prevence výše uvedených komplikací.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: