Antikoncepce - přibírání?

Dobrý den, asi před 2 týdny jsem začala poprvé užívat antikoncepci Adele po domluvě se svojí lékařkou. Od té doby jsem přibrala na váze 4kg a bojím se, že to půjde ještě nahoru. Jinak s tím nemám žádný problém. Myslíte, že budu dál přibírat? Nebo se to časem uklidní? A čím by to mohlo být ještě způsobeno? (v jídelním režimu nemám žádné změny, nejím víc ani nemám žádné extra chutě) Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po hormonální antikoncepci se netloustne. Pokud však máte obavy z příbírání hmotnosti po antikoncepci, dohodněte se s vaší lékařkou na změně přípravku hormonální antikoncepce, ideální je přípravek s antimineralokortikoidním účinkem. Tento přípravek vyloučí nadměrné zadržování vody v těle. Přibírání na váze však je obvykle důsledkem změny životního stylu, u mladých dívek dochází k vzestupu hmotnosti také přirozeným tělesným vývojem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: